Scaune lemn Thonet

Mobirom este una dintre puținele companii care continuă moștenirea corporației Mundus, care a fuzionat cu Gebruder Thonet în 1922. Această fuziune istorică a deschis calea pentru Mobirom de a menține tradițiile și inovațiile industriei mobilei.

Imaginea fuziunii Mundus și Thonet

În centrul acestei moșteniri se află Michael Thonet, o figură cheie în designul de mobilier, cunoscut pentru inventarea tehnicii de îndoire a lemnului cu abur. Această metodă, încă utilizată astăzi în forma sa originală de Mobirom, a fost un pilon al meșteșugului tradițional. Thonet este recunoscut pe scară largă ca unul dintre cei mai influenți designeri de mobilier din istorie. Scaunul său Thonet Nr. 14 a fost primul scaun produs în masă, atingând vânzări de peste 50 de milioane. Scaunul reprezintă mai mult decât un simplu obiect de mobilier; simbolizează începutul fabricației moderne și accesibilitatea designului de calitate pentru un public mai larg.

Scaunele Thonet, renumite pentru liniile lor grațioase, curbe și tehnica inovatoare de lemn curbat, reprezintă o fuziune între artă și funcționalitate. Estetica lor distinctă, caracterizată prin arcuri elegante și forme minimaliste, le-a transformat în elemente de bază în interioarele stilate, de la cafenele la case contemporane, exemplificând designul atemporal și confortul durabil.